Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2010 19:33 - Малък Сечко пак се прояви
Автор: ontheroadwithtv Категория: Туризъм   
Прочетен: 2758 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 25.02.2010 11:38


От дълго време чаках този момент ...
 
Любувах се на гледки, за които бях изгубила надежда,че ще видя,поне не тази зима.По всичко изглеждаше,че в Пловдив сняг няма да има,но Малък Сечко ми напомни,че точно тогава, когато неочакваш се случват най-вълшебните неща, пренасящи те в един друг свят-този на приказките. 
 
imageНа 08.02 и 09.02 Пловдив беше необикновен. Имахме честта и ние да бъдем докоснати от магическата пръчица на баба Зима.
 
  Още призори на 08.02 гледките бяха незабравими и още изникват в съзнанието при мисълта за този ден.Всички се бяха забързали,кой за работа, кой за детска градина...Детски глас кънтеше:"Давай, тате...По-бързо". А снежинките- те просто си танцуваха и обвиваха всичко наоколо в бял снежен пух.

 
  imageЩом влязох в парка бях пленена от пейзажа.Всяко едно дърво се опитваше да прикове вниманието ми и се перчеше със своята премяна.

 
image Тихо и кротко... Гората беше притаила дъх, само от време на време се чуваше пукот на клони-явно не всички издържаха на снежната магия и падаха унесени на земята.

imageПейките,които по принцип са винаги заети сега бяха лишени от човешкото присъствие. Други дълго очаквани гости се бяха настанили - снежинките царуваха на своя трон.
 
  imageВсичко се беше изпокрило, дори и любопитните катерички.Наистина всички спяха.

Малко по-късно през деня пак се разходих из парка,но сега вече магията я нямаше.Всичко беше различно, но не по-малко красиво.
 
image image

 

Гарваните се престрашиха да поровят в снега за някоя трохичка.Хората минаваха и повечето не забелязваха колко приказно е навсякъде...
Клоните на дърветата бяха толкова натежали от снега,протягаха ръце едно към друго,сякаш искаха да се прегърнат...

 

image
В чернобелия пейзаж се показа едно малко розово плодче...Беше и то потрупано,но сякаш надничаше и искаше да напомни,че е тук и украсява клоните на своя храст.

 

image
На следващия ден-09.02. се виждаше вече и Родопа. Сутринта планината беше озарена от луната,която се канеше скоро да положи морна главица и да отстъпи място на слънцето.

image А денят предвещаваше да е много красив и изпълнен с много топлина, макар да си беше още зима.Предвид натрупалия сняг от снощи само линиите се виждаха...

image В парка слънцето все още се опитваше да прокара лъчи през клоните на дърветата, надничаше...

image

 

Но този път в парка се появиха тези,които толкова очаквах да видя вчера- малките къдравелки скачаха от клон на клон и снегът се ронеше от дърветата.Толкова игриви бяха,явно не ги смущаваше снега.


imageimageСлънцето напичаше и всичко започна да се топи. Време беше да се събудим от прекрасния сън с ледени висулки,чиито звънчета-капчиците изнасяха неповторим концерт.

image





Тагове:   малък,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. zvezdichka - И аз съм забелязвала,
25.02.2010 10:28
че снега и скрежа облича в различни премени дърветата, така, че безлични за мен дървета в даден момент/сезон през зимата започват да блестят и да се перчат пред очите ми и няма как да не ги открия и забележа :).
И много си права, че мнозината не забелязват тази приказна красота...
Драго ми беше да се разходя в твоя парк белоснежно :).
цитирай
2. ontheroadwithtv - :-)
25.02.2010 10:31
Вече пролет наближава и моя парк Белоснежко се разсъблича и ще показва невинна зелена снага.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ontheroadwithtv
Категория: Туризъм
Прочетен: 202711
Постинги: 29
Коментари: 148
Гласове: 529
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930